به گزارش ایرنا زندگی- خطر ابتلا به دیابت و فشار خون بالا در میانسالانی که در دوران جنینی و نوزادی قند کمتری دریافت کردهاند به طور قابل توجهی کمتر است.تحقیقات نشان می دهد که کاهش میزان دریافت قند در دوران جنینی و در کودکان نوپا می تواند از آنها در برابر دیابت و فشار خون بالا در بزرگسالی محافظت کند.
یافتهها نشان می دهد که تغذیه سالم در ۱۰۰۰ روز اول زندگی که در آن از دریافت مواد مغذی از مادر به سمت مصرف غذاهای دیگر میروند بسیار حیاتی است.محققین دریافتهاند که محدود کردن مصرف قند به مقدار توصیه شده در دستورالعملهای غذایی در اوایل زندگی با کاهش ۳۵ درصدی میزان دیابت نوع ۲ و کاهش ۲۰ درصدی فشار خون بالا در میانسالی مرتبط است.
همچنین به نظر میرسد که رژیم غذایی کم قند شروع بیماریهای مزمن را به تاخیر میاندازد، دیابت و فشار خون بالا به ترتیب چهار و دو سال دیرتر در افرادی که در ابتدای زندگی قند کمی داشتند در مقایسه با افرادی که بسیار بیشتر مصرف میکردند، ایجاد میشود.
محققین دانشگاه کالیفرنیای جنوبی نیز اعلام کردهاند که "قرار گرفتن در معرض رژیم غذایی نسبتا کم قند در دوران جنینی و اوایل دوران کودکی به طور قابل توجهی خطر ابتلا به دیابت و فشار خون را چندین دهه بعد کاهش می دهد و همچنین شروع این بیماریها را به تاخیر می اندازد."
محققان در یک بررسی نشان دادند که در دوران جیره بندی قند مربوط به جنگ مصرف قند نزدیک به مقدار توصیه شده بود اما پس از پایان جیره بندی مصرف آن دوبرابر شده و از ۴۰ گرم به ۸۰ گرم افزایش یافت. دانشمندان با استفاده از دادههای بیوبانک بریتانیا، وضعیت سلامتی در ۳۸۰۰۰ میانسالی که در طول جیرهبندی متولد شدند و ۲۲۰۰۰ نفر که پس از دوران جیره بندی متولد شدند را مقایسه کردند. تجزیه و تحلیل دادهها نشان داد که نرخ دیابت و فشار خون بالا برای کسانی که دوره جنین آنها در طول جیره بندی قند بوده و در همین دوران به دو سالگی رسیده بودند، به میزان قابل توجهی کمتر بود. حدود یک سوم کاهش خطر مربوط به دوران جنینی بود.
در کودکان زیر چهار سال از نوشیدنی های شیرین شده با شکر خودداری شود
توصیه میشود که قندهای ساده مانند آنهایی که به غذاها و نوشیدنیها اضافه میشوند و به طور طبیعی در عسلها، شربتها و نوشیدنیهای میوهای صنعتی یافت میشوند نباید بیش از ۵ درصد کالری روزانه را تشکیل دهند که معادل ۳۰ گرم یا هفت حبه قند برای بزرگسالان است. در کودکان زیر چهار سال توصیه می شود از نوشیدنی های شیرین شده با شکر و غذاهای حاوی شکر اضافه خودداری کنند. به طور متوسط، بریتانیایی ها حدود دو برابر مقدار توصیه شده روزانه مصرف می کنند.
یکی از محققان تغذیه در این خصوص میگوید «همه ما میخواهیم سلامتی خود را بهبود بخشیم و بهترین شروع زندگی را برای فرزندانمان رقم بزنیم، و کاهش قند افزوده زودهنگام گامی قدرتمند در این مسیر است. اما عمل به آن سخت است. شکر افزوده در همه جا وجود دارد، حتی در غذاهای کودک و نوپا، و کودکان به مقدار زیاد در معرض تبلیغات تلویزیونی برای میان وعده های شیرین هستند.
با این که افزایش سواد تغذیه ای در بین والدین و مراقبان امری کلیدی است، اما باید شرکت های تولید کننده را برای اصلاح غذاهای کودک با گزینه های سالم تر و قیمت گذاری غذاهای شیرین که برای کودکان هدف گذاری شده اند، مسئول بدانیم. با افزایش اطلاعات، سالم کردن مواد غذایی در دسترس و مشوقهای مناسب، والدین میتوانند به راحتی میزان مصزف قند را در فرزندان و خودشان کاهش دهند.
محققان دانشگاه ساوتهمپتون نیز اعلام کردهاند: " شواهد جدید قانع کننده ای نشان می دهد کاهش قرار گرفتن نوزاد متولد نشده و نوزاد تازه متولد شده در معرض قند فواید ماندگاری برای سلامتی شامل کاهش خطر ابتلا به دیابت و فشار خون بالا در آینده دارد.
بر اساس این گزارش که در دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت منتشر شده است، تحقیقات نشان میدهد میزان چاقی در کودکان متولد شده از مادرانی که در دوران بارداری غذاهای با شاخص گلیسمی پایین میخورند که کندتر هضم و جذب میشوند و باعث افزایش آهستهتری در سطح قند خون میشوند کمتر می باشد.
تحقیقات دانشکده بهداشت و پزشکی گرمسیری لندن نشان داده شواهد قوی وجود دارد که مصرف بالای قند در کودکان و بزرگسالان میتواند باعث کاهش سلامت شود و اهمیت رژیم غذایی با قندهای افزوده کمتر به خصوص در مراحل اولیه زندگی، در دوران بارداری و سالهای اول زندگی را برای حفظ سلامت نشان میدهد.همه این موارد اهمیت مداخلات بهداشتی جهت دسترسی آسان به مواد غذایی با کیفیت و با قند افزوده کمتر را نشان می دهد.
نظر شما